Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Rostove horí budova spadajúca pod tajnú službu FSB
Zdielať na

V Rostove horí budova spadajúca pod tajnú službu FSB

Zdroj: Twitter/liveuamap

MOSKVA / V Rostove na Done na juhozápade Ruska horí budova oblastnej správy pohraničnej stráže, ktorá je súčasťou tajnej služby FSB. Na mieste zasahujú hasiči, oznámila vo štvrtok, 16. marca, ruská štátna agentúra TASS. Informácie o rozsahu požiaru sa spresňujú, dodala.

Ruská redakcia BBC s odvolaním sa na očitých svedkov píše, že dym z požiaru je vidieť po celom meste. Miestni obyvatelia tvrdia, že pred požiarom bol počuť výbuch. Zábery z miesta zachytávajú rozbité okná a poničené murivo.

Rostov na Done leží asi 100 kilometrov od hraníc s Ukrajinou, proti ktorej Rusko už viac ako rok vedie vojnu. Počas tejto doby sa v hĺbke Ruska odohralo niekoľko veľkých požiarov s nejasnými príčinami. Úrady vyslovovali podozrenie ohľadom možných akcií ukrajinských "záškodníkov". Kyjev sa k operáciám na ruskom území minimálne oficiálne nehlási.

Tento mesiac vypukol rozsiahly požiar pri vojenskom letisku pri Krasnodare na juhozápade Ruska. Bol natoľko silný, že ho zaznamenali aj americké družice určené na sledovanie lesných požiarov. Úrady prípadný útok popreli a tvrdili, že "na mieste začala horieť tráva".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy