Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia obvinila inštruktora, ktorý postrelil kadetku
Zdielať na

Polícia obvinila inštruktora, ktorý postrelil kadetku

BRATISLAVA / Polícia obvinila bývalého inštruktora policajnej akadémie Vladimira Šeparneva, ktorý 1. marca postrelil kadetku. Obvinenie vzniesli v stredu 15. marca pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Ako prvý o tom informoval Denník N. Obvinený je stíhaný na slobode. "Keďže vo veci aj naďalej pokračuje vyšetrovanie, bližšie informácie poskytneme, keď to situácia umožní," informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

To, že by k tomu malo čoskoro dôjsť, avizoval aj policajný prezident Štefan Hamran v stredu 15. marca na tlačovej konferencii. Nejde mu do hlavy, čo na polygóne mimo vyučovania chcel Šeparnev s tromi študentkami nacvičovať. Krúžok pedagógovi pritom nadriadený zakázal. "Podľa doteraz zverejnených informácií na seba mierili. Zrejme, keď jeden druhého postrelil, tak určite mieril, lebo inak by ju netrafil," uviedol Harman.

Jedna z verzií je aj taká, že Šeparnev mal v nábojovej komore ostrý náboj a zbraň si neskontroloval. Potom si do pištole zasunul zásobník s nesmrtiacim strelivom a pri ukážke na Michaelu vystrelil dvojitou ranou. Guľka ju zasiahla z boku, prešla cez brucho, pľúca a vyletela cez dvanásty stavec v chrbtici. Kadetku sa policajtom už podarilo vypočuť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy