Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Advokátovi praskli nervy a pri výsluchu hodil do svedka dlažobnú kocku
Zdielať na

Advokátovi praskli nervy a pri výsluchu hodil do svedka dlažobnú kocku

PRAHA / Na súdnom pojednávaní sa stala naozaj nevídaná dráma. V hlavnej úlohe bol advokát, ktorý v súdnej sieni strávil ako obhajca stovky hodín. Praskli mu nervy a pri výsluchu hodil do svedka dlažobnú kocku.

Obhajoval ľudí v problémoch, teraz je v jednom on sám, a to vo veľmi vážnom. Na súd preniesol dlažobnú kocku s rozmerom 6x6 centimetrov, a keď sa mu nepáčilo, ako svedok v budove na pražských Míčánkách vypovedá, zo vzdialenosti troch metrov tento žulový kameň po ňom hodil. Video s útokom Mestský súd v Prahe prehral na súdnom pojednávaní. Našťastie sa advokát netrafil plnou silou – dlažobná kocka iba "lízla" hlavu svedka a s plnou razanciou porušila drevené obloženie steny súdnej siene.

"V konečnom dôsledku mohlo dôjsť ku smrti poškodeného," uviedla štátna zástupkyňa Taťána Prici. Muž bol pôvodne obžalovaný z pokusu o ublíženie na zdraví, nakoniec však obžaloba prehodnotila svoj návrh na pokus o vraždu a súd jej vyhovel. "Obžalovaný bol uznaný vinným zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a ďalej z prečinu poškodenia cudzej veci. Za jeho trestnú činnosť mu bol uložený trest odňatia slobody v dĺžke trvania 12 rokov," informoval hovorca súdu Adam Wenig.

Bývalý právnik trpí podľa znaleckých posudkov agresívnym správaním, bola mu tak nariadená detencia. Musí uhradiť spôsobenú škodu Mestskému súdu v Prahe v hodnote 30-tisic českých korún. Proti rozsudku sa muž na mieste odvolal. Konečný verdikt tak vynesie až Vrchný súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy