Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Podľa obvineného muža ho mali zbiť policajti. A to nielen pri zásahu, ale aj na policajnom oddelení
Zdielať na

Podľa obvineného muža ho mali zbiť policajti. A to nielen pri zásahu, ale aj na policajnom oddelení

PREŠOV / Spoza múrov prešovskej väznice sa štábu TV JOJ ozval muž obvinený z lúpeže. Tvrdí, že je zadržaný bezdôvodne. Sťažuje sa navyše na zásah policajtov, ktorí ho zatýkali. Podľa jeho slov ho mali zbiť, a to nielen pri zásahu, ale aj na policajnom oddelení.

​Na zásah polície sa sťažoval obvinený muž už po jeho zatknutí, keď ho s opuchom a modrinou pod okom predvádzali pred súd. Neskôr nás kontaktoval aj telefonicky zo zariadenia na výkon väzby. Je presvedčený o svojej nevine. "Ja som ochotný zaplatiť si aj detektor lži, nech mi dajú otázky aké chcú, ja pokojne na to odpoviem, sám si ho zaplatím. Zaplatím ho aj tým policajtom, že ma bili na stanici zadarmo," uviedol obvinený Stanislav S. "Keďže muži neuposlúchli výzvy policajtov, boli voči nim použité donucovacie prostriedky," informoval hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik.

"Nekládli sme odpor, mám asi piatich svedkov. Sedel som v aute už spútaný a vtedy ma bil policajt, ako som mohol klásť odpor?" pokračoval Stanislav. "Prišla ďalšia a ďalšia hliadka dnu. Videli, že sú pri sebe. Zbili môjho syna, až som sa zľakol, čo sa deje. Vravel: Tati, dobili ma, dokopali, bezdôvodne," opísal otec obvineného Róberta H. "Prišiel, bum – ma udrel raz. Hovorím, to čo robíš, za čo ma teraz biješ? A on, že ja ťa budem biť, koľko ja chcem," dodal obvinený Stanislav.

"Zo zločinu lúpeže boli obvinení dvaja muži vo veku 33 a 41 rokov. Mladší utrpel menšie zranenie, na ošetrenie sa nežiadal. Druhý muž neutrpel žiadne zranenia," uviedol Džobanik. Zranený bol pri zásahu jeden z policajtov. Toho mal podľa policajných informácií napadnúť mladší z dvojice zadržaných mužov. Obaja sú policajtom dobre známi. "Mladší z obvinených bol už 5-krát súdne trestaný a starší 10-krát súdne trestaný," doplnil Džobanik.

"Jeden z policajtov utrpel pri služobnom zákroku poranenie hlavy, ktoré si vyžiadalo hospitalizáciu," uviedol hovorca. Obvinení podali voči ich vzatiu do väzby sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd. Jeden z obvinených sa obrátil aj na Okresnú prokuratúru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy