Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V centre Prahy sa chcel upáliť muž, popáleniny má na polovici tela
Zdielať na

V centre Prahy sa chcel upáliť muž, popáleniny má na polovici tela

PRAHA / V stredu 15. februára, v noci sa chcel neznámy muž upáliť. Vylial na seba horlivú látku a tú následne na sebe zapálil.

O udalosti informuje portál Novinky.cz. Ako ďalej uviedol, všetko sa udialo na Haštalskej ulici v Prahe pred reštauráciou. "V priestoroch pred reštauráciou sa muž polial neznámou látkou, niečo vykrikoval a následne sa zapálil. Začali ho hasiť prítomní svedkovia. Privolaní záchranári ho potom previezli do nemocnice," uviedol českému portálu hovorca pražskej polície Jan Rybanský. 

Podľa informácií TV JOJ muž zakričal niečo v cudzom jazyku, následne vybehol von, škrtol zapaľovačom potom, ako sa polial horľavinou. Horiacu pochodeň videli hostia v reštaurácií, niekoľko ich vybehlo von a muža začali hasiť. To sa im podarilo, aj keď utrpel rozsiahle popáleniny.

Záchranári ho uviedli do umelého spánku a odviezli na popáleninové centrum vinohradskej nemocnice. Muž je v ohrození života, rozsiahle popáleniny zasiahli 50-percent jeho tela. Na miesto prišli aj policajti, ktorí celý prípad prešetrujú a snažia sa zistiť, prečo sa muž odhodlal k tak tragickému činu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy