Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Dve tragédie v jednej rodine: Najprv prišla o brata, teraz o syna
Zdielať na

Dve tragédie v jednej rodine: Najprv prišla o brata, teraz o syna

POPRAD / Mama zavraždeného Janka je so svojim partnerom presvedčená o tom, že z vraždy nemali obviniť iba jedného muža. Pri incidente bola aj matka Jankových detí, ju zatiaľ neobvinili.

V novembri 2019 prišla pani Jarka rukou vraha o brata Romana. Brutálne ho zavraždil už právoplatne odsúdený Jozef Király. No a po vyše troch rokoch prišla ďalšia, ešte tvrdšia rana. Zavraždený je jej syn Janko. ​"Ťažko sa o tom rozpráva, dve vraždy za sebou," uviedla Jarmila Garanová, mama zavraždeného.

Jarkin syn poslednýkrát vydýchol v nedeľu, 12. februára, bol dobitý a dobodaný. Polícia v tú noc predviedla na oddelenie dve osoby - Jankovu družku a ďalšieho muža. Toho vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy, no družka sa vrátila domov. Tomu zlomená mama a jej partner nerozumejú. Obaja sú presvedčení o tom, že by to tak nemalo byť. "Všetko je to vlastne kvôli nej a ona určite pri tej vražde bola," uviedol František Haľama, partner pani Jarky. 

"Vzhľadom k citlivosti uvedeného prípadu, ako aj k skutočnosti, že ešte sú vykonávané procesné úkony, nie je možné poskytnúť k nemu v súčasnej dobe bližšie informácie," informovala Jana Ligdayová , hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Dvojica netají, že medzi Jankom a jeho družkou boli už dlhšiu dobu nezhody. "Už mal prakticky pobalené veci a chcel ísť k môjmu otcovi," uviedla pani Jarka. "Ja som to odsudzoval. Prečo s ňou žije, keď je tam aj ďalší priateľ," uviedol partner pani Jarky. A práve spomínaného priateľa polícia obvinila. Podľa dvojice Janko nechcel odísť od svojich detí. Televízia JOJ sa na skutok pýtala aj Jankovej družky. Tá sa ale k incidentu nevyjadrila.

Okrem veľkej bolesti nad stratou syna sa pani Jarka bojí aj o svojich dvoch malých vnukov. S nevestou nevychádza dobre a po tom, čo sa stalo, sú vzťahy na bode mrazu. Aktuálne ju čaká najťažšia skúška, ktorú žiaden rodič nechce zažiť, pochovanie svojho dieťaťa. Aj keď to bolí, dvojica chce presne vedieť, čo sa stalo. Preto budú obaja pozorne sledovať každé pojednávanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy