Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dom bývalého viceprezidenta USA prehľadávajú, týka sa to tajných dokumentov
Zdielať na

Dom bývalého viceprezidenta USA prehľadávajú, týka sa to tajných dokumentov

Zdroj: TASR

WASHINGTON / Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) vykonáva prehliadku v dome bývalého viceprezidenta Spojených štátov Mikea Pencea, ktorý pôsobil v administratíve Donalda Trumpa. O razii v Penceovom dome v meste Carmel v štáte Indiana napísala v piatok agentúra AP s odvolaním sa na svoj zdroj, ktorý hovoril o vyšetrovaní nezákonnej prítomnosti tajných dokumentov.

Prehliadka nasledovala po tom, čo Penceovi právnici v januári oznámili, že sa uňho doma našlo údajne zopár tajných dokumentov, ktoré si vraj priniesol nedopatrením po skončení funkčného obdobia.

O prehliadku požiadal sám Pence, vraj z opatrnosti, aby doma nemal neoprávnene tajné dokumenty. K prehliadke došlo po dohode FBI s Penceovými právnikmi. Jeden z nich sa nachádza na mieste. Zdroj AP uviedol, že prehliadka by mala trvať niekoľko hodín, pričom FBI dostala v dome neobmedzený prístup.

Sám Pence sa v súčasnosti nachádza v Kalifornii po tom, čo sa mu tam narodil vnuk. Vlani v lete FBI našla tajné dokumenty v Trumpovej rezidencii na Floride. Neskôr sa tajné materiály objavili aj u súčasného prezidenta Joea Bidena. Pochádzali z čias, keď opustil úrad viceprezidenta v roku 2017.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy