Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lupiči sa snažili rýchlo zbohatnúť, no skončili v rukách polície. Tretí z partie je na úteku
Zdielať na

Lupiči sa snažili rýchlo zbohatnúť, no skončili v rukách polície. Tretí z partie je na úteku

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Policajti z Nového Mesta nad Váhom pátrajú po lupičovi na úteku a o pomoc žiadajú aj verejnosť. Ide o 29-ročného Róberta Šeba z Ivanoviec. Dvaja jeho kumpáni pritom už sedia za mrežami. Podľa polície mali okradnúť a surovo zbiť dvojicu kamarátov.

Aby rýchlo zbohatli, vymysleli plán. Podľa polície mali muži vylákať svoje obete na stretnutie na odľahlú cestu pri štrkovisku neďaleko Nového Mesta nad Váhom. Tu na nich vytiahli bejzbalku, kladivo a pýtali peniaze. "Jeden z páchateľov mal bejzbalovou pálkou rozbiť okno na dverách vozidla, v ktorom sedel poškodený spolu so svojím spoločníkom. Po tom ako vystúpili z vozidla, mali byť fyzicky napadnutí páchateľmi, ktorí ich mali udierať bejzbalovou pálkou, kladivom a rukami do rôznych častí tela a súčasne kladivom búchali aj do vozidla poškodeného," ozrejmila Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Dobití muži mali našťastie dosť síl na to, aby z miesta ušli. Útočníci mali vyrabovať auto a zmizli tiež."Z miesta činu páchatelia odcudzili rôzne veci v doposiaľ presne nezistenej výške. Obom poškodeným boli spôsobené zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," dodala Kuzmová. 

Dvaja z troch páchateľov skončili rýchlo v rukách novomestských kriminalistov. Ide o 26-ročného Dominika a 30-ročného Erika. Momentálne už sú vo väzbe. "V prípade obvineného Erika sudca konštatoval všetky tri väzobné dôvody, teda útekovú, kolúznu aj preventívnu väzbu a čo sa týka obvineného Dominika, tak toho sudca vzal do väzby pre obavy z pokračovania trestnej činnosti a marenia vyšetrovania," vysvetlil Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne.

Tretí z partie lupičov je stále na úteku. Má ísť o Róberta Šeba z obce Ivanovce, ktorého fotografiu vám poskytujeme.

Ak ste ho videli alebo viete, kde sa zdržuje, kontaktujte políciu."Na 29-ročného obvineného bol daný súhlas na jeho zadržanie, pričom polícia po tomto páchateľovi intenzívne pátra," doplnila Kuzmová. Všetkých troch mužov polícia obvinila z lúpeže, ublíženia na zdraví a poškodzovania cudzej veci. V prípade dokázania viny im tak hrozí až 12-ročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy