Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Mlátila a kopala ju do hlavy. Šokujúce je, že obeti nikto nepomohol a celý incident si nakrúcali
Zdielať na

VIDEO: Mlátila a kopala ju do hlavy. Šokujúce je, že obeti nikto nepomohol a celý incident si nakrúcali

PRAHA / Česká polícia vyšetruje brutálny útok 17-ročnej tínedžerky na svoju kamarátku. Mlátila a kopala ju do hlavy. Nikto obeti nepomohol. Naopak, ľudia si celý incident natáčali.

Útok sa objavil na sociálnych sieťach. Maloleté dievča mlátila hlava-nehlava inú dievku, kopala do nej a šliapala jej opakovane po hlave. "V súčasnej dobe boli zahájené úkony trestného stíhania pre podozrenie z trestného činu pokusu o ublíženie na zdraví. Vypočuli sme napadnutú dievčinu aj tú, ktorá útočila," povedala hovorkyňa českej polície Veronika Hyšplerová. 

Pri brutálnom útoku v parku dievčaťu nielen, že nikto nepomohol, ale si celý incident aj natáčali. Dievku útočníčku sa nám podarilo nájsť, no odmietla sa vyjadriť na kameru. Podľa susedov to nie je jej prvý konflikt so zákonom. Ako uviedla suseda, jej deti ju poznajú a tvrdia, že je problémová. 

Obeť útoku sa hneď po incidente skrývala a nevrátila sa do detského domova. Policajti ju v noci na stredu vypátrali. "Podarilo sa nám ju vypátrať v lokalite Krásneho Března hneď v nočných hodinách. Dievku sme priviezli na vyšetrenie do nemocnice," doplnila Hyšplerová. 

Podľa psychológov narastá agresivita nielen medzi dospelými, ale aj deťmi. Mobilné telefóny s kvalitnou kamerou menia ľudí zo záchrancov na kameramanov. "Zo strany tých ľudí to je ľahostajnosť. Možno sa báli angažovať, aby sa do toho nezaplietli a aby neboli zbití," uzavrel psychológ Karel Humhal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy