Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žena zastrelila svojho chorého muža, zabarikádovala sa v nemocnici
Zdielať na

Žena zastrelila svojho chorého muža, zabarikádovala sa v nemocnici

Zdroj: Polícia SR

FLORIDA / Sedemdesiatšesťročná žena zastrelila svojho smrteľne chorého manžela a potom sa na niekoľko hodín zabarikádovala vo floridskej nemocnici.

K tragickej udalosti došlo v sobotu, 21. januára, v nemocnici AdventHealth v meste Daytona Beach v americkom štáte Florida. Zadržaná Ellen Gillandová povedala policajtom, že streľbu vopred naplánovali spoločne s manželom, ktorý bol v nemocnici hospitalizovaný so smrteľným ochorením.

Podľa miestnej polície 77-ročný Jerry Gilland utrpel strelné poranenie hlavy, v dôsledku ktorého zomrel, uviedla televízia ABC News. Po čine sa žena zabarikádovala v manželovej nemocničnej izbe a polícii sa ju podarilo zadržať až po niekoľkohodinovom vyjednávaní. Incident bol ukončený policajným zásahom, počas ktorého polícia použila zábleskový granát.

Žiadne ďalšie osoby zranenia neutrpeli. V nemocničnej izbe, kde sa dôchodkyňa zabarikádovala, sa nenachádzali nijakí iní pacienti. Udalosť si vynútila čiastočnú evakuáciu oddelenia nemocnice pre dlhodobo chorých pacientov, zatiaľ čo niektorí lekári a sestry sa ukryli na zamknutých toaletách.

Podľa dohodnutého plánu mali údajne obaja partneri zomrieť spoločne, pričom strieľať mal umierajúci manžel. Ten to však nedokázal a tak sa iniciatívy chopila manželka, ktorá však napokon nebola schopná obrátiť zbraň aj voči sebe. Teraz jej hrozí obvinenie z vopred naplánovanej vraždy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy