Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
6-ročný prvák zámerne postrelil svoju učiteľku. Tá skončila v nemocnici v kritickom stave
Zdielať na

6-ročný prvák zámerne postrelil svoju učiteľku. Tá skončila v nemocnici v kritickom stave

RICHMOND / Šesťročný chlapec z amerického štátu Virgínia zámerne postrelil svoju učiteľku, ktorá sa aktuálne nachádza v kritickom stave v nemocnici. Zatiaľ nie je jasné, ako sa dieťa k zbrani dostalo. V sobotu, 7. januára, o tom informovala miestna polícia.

Streľba sa odohrala v piatok, 6. januára, krátko po druhej hodine poobede miestneho času v triede prvákov na základnej škole v meste Newport News po výmene názorov medzi učiteľkou a žiakom. Privolaná polícia chlapca okamžite zadržala. Tamojší policajný náčelník Steve Drew uviedol, že nie je jasné, odkiaľ dieťa zbraň vzalo. Dodal, že nešlo o nešťastnú náhodu a chlapec učiteľku postrelil zámerne.

Polícia vyhlásila, že hoci táto základná škola, ktorú navštevuje 550 žiakov, disponuje detektormi kovov, deti boli kontrolované len náhodne. Odmietla tiež poskytnúť podrobnosti o type použitej zbrane, uviedla ale, že ide o ručnú strelnú zbraň. Riaditeľ tamojšieho školského obvodu George Parker vyhlásil, že úrady sa budú zaoberať "každou okolnosťou, ktorá mohla do tohto incidentu vyústiť". Dodal, že škola bude v pondelok, 9. januára, zatvorená a rodičom a žiakom bude poskytnutá odborná psychologická pomoc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy