Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vianočná reštaurácia v New Yorku: Má viac ako 100-tisíc svetiel a 15-tisíc ozdôb
Zdielať na

Vianočná reštaurácia v New Yorku: Má viac ako 100-tisíc svetiel a 15-tisíc ozdôb

NEW YORK / V New Yorku sa nachádza jedna v podstate obyčajná reštaurácia. Lenže počas Vianoc sa stáva miestom, kde sa stretávajú milovníci najkrajších sviatkov a nájdenie tam voľného stola sa dá prirovnať k vianočnému zázraku. Môže za to neuveriteľná každoročná premena.

Pokiaľ milujete pravú atmosféru Vianoc, tak si predstavte, že za oceánom v New Yorku je ju možné krájať na kusy. V miestnej reštaurácii totiž dokázali výzdobu dotiahnuť do takej dokonalosti, že hostí doslova pohltí a cítia sa tam ako vo svete Santa Clausa. Už prvé kroky vás uvedú do úplného úžasu, ktorý nájdete len tu a nikde inde. Tisíce svetielok, presnejšie viac ako 100-tisíc a 15-tisíc ozdôb zavesených od stopu na vás zanechajú dojem, ako keby ste boli niekde v jaskyni s kvapľami.  Táto nemecká reštaurácia sa totiž rozhodla osláviť Vianoce originálnym spôsobom a za jej nevšednými dekoráciami sem prichádza množstvo zákazníkov.

Samozrejme, každá zábava niečo stojí, a preto sú tu ceny niekedy až astronomické. "Úžasné, jedlo je skvelé. Fantázia. Nápoje? Paráda. No a ozdoby? Nikdy sme nič podobné nevideli," uviedla zákazníčka. Za touto nezvyčajnou a náročnou výzdobou sa skrýva množstvo hodín práce, ako štábu TV JOJ potvrdil aj manažér reštaurácie. "Trvalo nám asi štyri a pol týždňa, kým sme to tu celé vyzdobili. Predtým sme to dávali dolu hneď po Vianociach, teraz ale výzdobu ponecháme asi až do februára," uviedol manažér.

Pol litra piva za dvadsaťpäť amerických dolárov a rovnako aj vianočný drink. Za jedlo zaplatíte štyridsať až päťdesiat dolárov, no a vianočná výzdoba podnik stála viac ako 60-tisíc dolárov. Reštaurácia je teda vždy takmer zaplnená do posledného miesta a napriek tomu, že je tu pivo drahé, tak tečie prúdom a ľuďom chutí. Sú predsa Vianoce a tie v tomto originálnom podniku slávia takmer štyri mesiace v roku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy