Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V centre Berlína prasklo obrovské akvárium. Ulice zaplavila voda
Zdielať na

V centre Berlína prasklo obrovské akvárium. Ulice zaplavila voda

BERLÍN / V centre Berlína v piatok, 16. decembra, prasklo obrovské akvárium, ktoré bolo súčasťou známej turistickej atrakcie Sea Life. Informovala o tom nemecká polícia.

Krátko pred šiestou hodinou ráno sa z budovy v centre Berlína vyvalil milión litrov vody. V budove, v ktorej sa nachádza aj hotel a kaviarne, prasklo 25 metrov vysoké akvárium. Z budovy sa na ulicu vyplavilo aj sklo a ďalšie trosky. Podľa policajného hovorcu Martina Stralaua utrpela zranenia minimálne jedna osoba.

Na mieste zasahovalo približne 100 záchranárov

K prasknutiu akvária mohli podľa špekulácií prispieť mrazivé teploty, no Stralau uviedol, že príčinu incidentu vyšetrujú. Hovorca berlínskeho hasičského zboru uviedol, že záchranári sa pre trosky nemohli dostať na prízemie budovy. Dodal, že na miesto boli vyslané pátracie a záchranárske psy.

Akvárium, ktoré bolo podľa prevádzkovateľov najväčšou valcovitou nádržou na svete, poskytovalo pred incidentom domov pre 1500 tropických rýb 80 rôznych druhov. Akvárium prešlo poslednou modernizáciou v roku 2020 a v Berlíne bolo turistickým magnetom. Návštevníkov okrem iného lákala hlavne 10-minútová jazda výťahom cez nádrž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy