Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muža v dámskych šatách si odfotila žena. Nepáčilo sa mu to a zbil ju stavebným kladivom
Zdielať na

Muža v dámskych šatách si odfotila žena. Nepáčilo sa mu to a zbil ju stavebným kladivom

PRAHA / Súd v týchto dňoch vyriekol verdikt nad Slovákom z Prahy, ktorý kladivom v lete brutálne napadol ženu, čakajúcu na električku. Zlomil jej dve rebrá a ruku. Vadilo mu, že si ho vyfotila.

Slovák Juraj T. zaútočil na bezbrannú ženu na pražškej zastávke MHD. "Odsúdený šiel v Prahe okolo 3:30 ráno zo stanice Vltavská pomerne v netradičnom oblečení na muža - v dámskych šatách a lodičkách," povedala podpredsekyňa súdu Iva Kaňáková. To zaujalo ženu čakajúcu na električku a vyfotila si ho. To Juraja T. rozzúrilo. 

"Slovne sa tam naťahovali o to, aby poškodená tú fotku vymazala zo svojho mobilu, čo ona urobiť nechcela," doplnila Kaňáková. Slovák tak vytiahol z kabelky stavebné kladivo a začal ženu mlátiť hlava-nehlava. "Poškodenej spôsobil zlomeninu ruky a dvoch rebier," konkretizovala Kaňáková. 

Žena nakoniec fotku zmazala a volala záchranku a políciu. Tá muža po zverejnení kamerových záberov vypátrala a súd nad ním vyniesol rozsudok. "Obžalový bol odsúdený k trestu odňatia slobody na dva roky s podmienečným odkladom na dva roky," dodala Kaňáková. Kladivo prepadlo štátu a Slovák musí zaplatiť liečebné výdavky. Dôvod, prečo muž podnikol nočnú prechádzku v dámskych šatách, rozsudok neuvádza.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy