Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Akcia Liečiteľka: Polícia zverejnila, čo našli v kauze drogového biznisu
Zdielať na

Akcia Liečiteľka: Polícia zverejnila, čo našli v kauze drogového biznisu

SNINA / Mama so synom rozbehli v Snine drogový biznis v rozsahu viac ako 127-tisíc eur. Obchodovali s drogami aj liekmi. Ich byt prehľadali vlani v novembri kukláči, NAKA akciu pomenovala príznačným názvom Liečiteľka. Polícia prvýkrát od domovej prehliadky zverejnila, čo všetko v byte našli. Obvinenú ženu dokonca pristihli priamo pri čine.

Policajná razia prebehla v jednom z bytov. Zadržali a následne obvinili dvoch ľudí. NAKA akciu vlani v novembri pomenovala krycím názvom Liečiteľka, ktorý sa po zverejnení detailov ukázal ako veľmi výstižný. V byte, kde prebiehala domová prehliadka dokonca museli zasahovať záchranári. Tých privolali na pomoc staršej žene. "Pomoc potrebovala seniorka, ktorej bolo nevoľno a zvracala. Vyslaní záchranári ju ošetrili doma.," povedala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby. 

Vyšetrovateľ podal návrh na podanie obžaloby za obzvlášť závažný zločin drogovej trestnej činnosti v súbehu s prečinom ohrozovania zdravia nepovolenými liekmi spáchaných formou spolupáchateľstva. "Obvinená bola pristihnutá pri odosielaní 10 zásielok, ktorých obsahom boli lieky. V deviatich z nich boli lieky s prítomnosťou omamnej a psychotropnej látky," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková. 

Pri domovej prehliadke u obvinených zaistili viac ako 21-tisíc tabliet. "S účinnými látkami oxazepam, kodeín, zolpidem a bromazepam a lieky s účinnou látkou tramadol," dodala Barinková. Tieto lieky boli určené na predaj konečným užívateľom. Išlo o lieky, ktoré nemali pôvod a nikdy neboli legálnym spôsobom dovezené na územie Slovenskej republiky.

Policajti zaistili nielen peňažné prostriedky na účte, ale aj byt v okrese Snina. Tieto majetkové hodnoty sú predmetom rozhodovania súdu o možnom uložení trestu prepadnutia veci. "Celkový rozsah trestnej činnosti predstavuje viac ako 127-tisíc eur," konkretizovala Barinková. Aktuálne vo veci prebieha dokazovanie na Okresnom súde v Prešove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy