Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
NAKA zasahovala na východe Slovenska. Prekazila únos manželky aj obchodovanie s liekmi na výrobu drog
Zdielať na

NAKA zasahovala na východe Slovenska. Prekazila únos manželky aj obchodovanie s liekmi na výrobu drog

KOŠICE / OKOLIE - Policajná akcia Národnej kriminálnej agentúry zadržala muža, ktorý plánoval únos svojej manželky. Razia mala krycí názov Pacient. Už ho obvinili.

Policajti zastavili auto v strede obce priamo na autobusovej zastávke. Podľa prvotných informácií zadržali jedného muža. Mužovi prehľadávali batožinu, ktorú mal v kufri auta, ale aj na zadnom sedadle. Pod nákupom s potravinami skrýval priesvitné vrecúška s neznámym obsahom. "Cieľom akcie bolo zadržanie osoby, ktorá je podozrivá zo spáchania trestného činu obmedzovania osobnej slobody v štádiu prípravy," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková. 

Muž mal podľa informácii TV JOJ svojej manželke ubližovať a zdržiavať ju proti jej vôli. Policajti počas akcie zabránili únosu manželky. Na únos mal mať najaté aj ďalšie osoby. "Zároveň sme zamedzili pripravovanému pretrvávaniu dlhotrvajúceho protiprávneho konania voči poškodenej osobe, čím došlo k ochrane jej života a zdravia ako aj zabráneniu ďalších následkov," dodala Barinková. 

Na mieste bol aj policajný technik, ktorý zaisťoval a dokumentoval stopy. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol voči podozrivému obvinenie a spracoval aj podnet na jeho väzobné stíhanie. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," uzavrela Barinková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy