Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž len tak zavolal na 158, že v supermarkete je bomba. Vyšetrovateľ ho obvinil
Zdielať na

Muž len tak zavolal na 158, že v supermarkete je bomba. Vyšetrovateľ ho obvinil

POPRAD / Polícia už pozná totožnosť muža, ktorý v stredu 7. decembra večer nahlásil bombu v popradskom supermarkete. Policajti ho v krátkom čase vypátrali a zadržali. Za jeho nerozvážnym činom bude pravdepodobne alkohol. Po vytriezvení prišlo obvinenie.

Po niekoľkohodinovom pobyte v policajnej cele čakali 29-ročného ďalšie úkony. Jeho telefonát totiž spôsobil okamžitý výjazd policajtov i hasičov. V stredu 7. decembra večer okolo 19:00 oznámil muž priamo na policajnú linku 158, že v popradskom supermarkete je bomba. Dokonca uviedol, aj konkrétne v ktorom. "Krátko na to zavolal opäť a uviedol, že to nebola bomba, že volal len tak," povedal prešovský krajský hovorca Daniel Džobanik. 

Toto volanie ale policajti podceniť nemohli, supermarket evakuovali a viaceré zložky sa pustili do práce. Psovod s pyrotechnikom prehľadali všetky časti predajne aj skladu. "Žiadna výbušnína ani žiadny nástražný systém sa nenašiel," dodal Džobanik. 

Do terénu vyrazili aj operatívci, ešte v ten večer volajúceho vypátrali a zadržali. Podľa našich informácií bol pod vplyvom alkoholu a tak triezvel v policajnej cele. Po vytriezvení a vypočutí sa dozvedel, že jeho volanie bude mať následky. "Z prečinu šírenia poplašnej správy popradský vyšetrovateľ obvinil 29-ročného muža z obce Veľký Slavkov," uzavrel Džobanik. Muž je stíhaný na slobode. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy