Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pri streľbe v gay klube zahynulo 5 ľudí. Na mieste bolo 11 sanitiek
Zdielať na

Pri streľbe v gay klube zahynulo 5 ľudí. Na mieste bolo 11 sanitiek

COLORADO SPRINGS / V podniku, ktorý navštevovala LGBT+ komunita , v americkom Colorade strieľal mladík. Pri útoku zabil najmenej päť ľudí a mnohých zranil. Pri incidente ho napokon spacifikovali návštevníci podniku a skončil v rukách polície.

Amerikou otriasol nenávistný útok iba 22-ročného mladíka. Ten spustil streľbu do ľudí, hneď ako vošiel do Klubu Q v Colorade Springs. V podniku sa na karaoke a vystúpeniach DJ-ov stretávala miestna komunita homosexuálov. "Podozrivého sme identifikovali. Na mieste sa našli dve strelné zbrane a vyšetrujeme, komu patria. Môžem ale potvrdiť, že útočník strieľal z dlhej pušky," oznámil šéf Policajného oddelenia Colorado Springs Adrian Vasquez.

K podniku, kde mladík strieľal krátko pred polnocou, prišlo až jedenásť záchraniek a desiatky hasičov. Polícia o útočníkovi prezradila iba toľko, že ho zadržala a ošetrila. Okrem piatich obetí mal zraniť najmenej osemnásť ľudí, kým ho odzbrojili a zadržali odvážni zákazníci. "Na takéto hromadné incidenty sme trénovaní. Podarilo sa nám z miesta streľby vo veľmi krátkom čase evakuovať zranených do nemocníc, kde majú lepšie podmienky pre ošetrenie zranení," uviedol hovorca Polície Colorado Springs Mike Smaldino. Klub cez sociálne siete vyjadril sústrasť rodinám obetí a zranených. Tamojšia LGBT+ komunita je zdrvená. V podniku si v noc útoku pripomínali medzinárodný deň pamiatky zavraždených transgenderových osôb.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy