Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Turista za tmy uviazol v šmykľavom teréne vo Vysokých Tatrách
Zdielať na

Turista za tmy uviazol v šmykľavom teréne vo Vysokých Tatrách

VYSOKÉ TATRY / Pomoc v horách potreboval v sobotu, 19. novembra, večer turista, ktorý uviazol v oblasti nad Velickým vodopádom vo Vysokých Tatrách.

Horská záchranná služba informovala, že po zotmení im oznámil recepčný zo Sliezskeho domu, že v lokalite pozorujú svetlá a majú s osobou alebo skupinou aj hlasový kontakt. Nevedel ale určiť, či sa tam nachádza niekto, kto potrebuje pomoc. "Situáciu šli preto preveriť traja zamestnanci hotela. V oblasti nad Večným dažďom našli anglicky hovoriaceho turistu, ktorý zišiel zo značeného chodníka a uviazol v šmykľavom teréne, z ktorého sa nevedel dostať. Bol premrznutý, no schopný pohybu. Za nimi šiel ďalší ich kolega s teplým čajom a dekami," uviedla Horská záchranná služba.

Po zateplení začali s mužom pomaly zostupovať dole oproti horským záchranárom. Tí následne 30-ročného muža z Maďarska v Sliezskom dome vyšetrili a keďže nepotreboval ďalšie zdravotnícke ošetrenie, terénnym vozidlom ho transportovali do Tatranskej Lomnice, odkiaľ už pokračoval samostatne. "Veľká vďaka patrí zamestnancom hotela, ktorí významným spôsobom pomohli pri záchrannej akcii. Uviaznutému mužovi poskytli prvú pomoc a pomohli mu v zostupe oproti záchranárom," doplnila HZS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy