Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Twitter vrátil účet Donaldovi Trumpovi. Ten sa tam zrejme nevráti
Zdielať na

Twitter vrátil účet Donaldovi Trumpovi. Ten sa tam zrejme nevráti

Zdroj: TASR

WASHINGTON / Nový majiteľ mikroblogovacej siete Twitter Elon Musk oznámil, že účet bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na sieti obnovili po prieskume, v ktorom jej používatelia obnovenie účtu tesne podporili. Musk uviedol, že za obnovenie Trumpovho účtu sa vyslovilo 51,8 percenta z viac ako 15 miliónov používateľov siete.

Exprezident sa však možno do mikroblogovacej siete nevráti. „Nevidím pre to nijaký dôvod," povedal už skôr Trump. Jeho účet na Twitteri pozastavili v roku 2021 pre riziko podnecovania násilia. Predošlé vedenie firmy to urobilo niekoľko dní po tom, ako stúpenci Trumpa 6. januára tohto roku vtrhli do sídla Kongresu vo Washingtone. Stovky výtržníkov sa tam dostali v čase, keď Kongres osvedčoval víťazstvo Joea Bidena v prezidentských voľbách.

Následné násilnosti viedli k úmrtiu štyroch civilistov a jedného policajta. Krátko po týchto výtržnostiach pozastavili Trumpov účet aj na Facebooku, Instagrame a na YouTube. O niekoľko mesiacov neskôr Trump odštartoval svoje vlastné sociálne médium Truth Social.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy