Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž sa žene podľa jej slov vyhrážal zabitím. V skutočnosti to bolo ale inak
Zdielať na

Muž sa žene podľa jej slov vyhrážal zabitím. V skutočnosti to bolo ale inak

OKRES SNINA / Chce ma zabiť, bojím sa o život. Takýto telefonát prijali na tiesňovej linke. Miestni obyvatelia dokonca počuli výstrel a na miesto vyrazilo množstvo policajtov. Teraz sú už detaily známe. Podľa príbuzných muž mieril na mačky a nechcel nikomu ublížiť.

​Niekoľko policajných hliadok aj PMJ-čkári smerovali do obce v sninskom okrese hneď po núdzovom telefonáte. Žena na tiesňovú linku oznámila, že jej ide o život a muž sa jej vyhráža zabitím. Zásah ozbrojených zložiek sa na základe jej oznamu zdal nevyhnutný. "Manželka povedala, že tu zastavilo policajné auto, prezliekali sa, brali zbrane a utekali tam po ulici. Asi štyri autá policajné," povedal obyvateľ obce. Podozrivého muža ešte v ten deň zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia.

"Poverený príslušník OO PZ v Snine začal v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu nebezpečné vyhrážanie," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová ešte v semptembri 2022. O udalosti štáb TV JOJ hovoril s rodičmi zadržaného. Syn je poľovníkom a je držiteľom viacerých zbraní, ktoré má v legálnej držbe. Hoci miestni hovoria, že počuli výstrel, rodičia tvrdenia o streľbe odmietajú. "Strieľal z tej zbrane? Nestrieľal, kde strieľal? Zbraň bola u nás, oni bývajú tam. Pohádali sa, tak naňho zavolala policajtov," vyjadrila sa mam zadržaného muža.

Polícia zo začiatku poskytovala k prípadu iba strohé informácie, posun nastal až teraz. "Na účely trestného konania bola zaistená vzduchovka a keďže podozrivý mal v legálnej držbe strelné zbrane, bolo využité aj oprávnenie k predbežnému zaisteniu zbraní," informovala Jana Ligdayová. Štáb TV JOJ sa pokúšal skontaktovať aj so ženou, ktorá mala byť obeťou vyhrážok. Kým klopal na dvere, prišiel k nim príbuzný podozrivého a vysvetlil, že žena tam už nebýva. Podľa jeho slov bolo všetko inak a muž podľa neho mieril na mačky, o ktoré sa starala. Vyzerá to tak, že k tejto verzii sa priklonila aj polícia, keďže skutok prekvalifikovali. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov bolo povereným príslušníkom OO PZ v Snine rozhodnuté o postúpení veci na Okresný úrad Humenné k prejednaniu priestupku," doplnila Ligdayová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy