Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V jednom z českých miest požiar zničil supermarket
Zdielať na

V jednom z českých miest požiar zničil supermarket

CHODOV/ČESKO / V Chodove pri Karlových Varoch, zhorel supermarket, ktorý zásobuje potravinami miestne sídlisko. Škoda sa vyšplhá do niekoľkých desiatok miliónov korún.

Okolo pol piatej ráno sa miestny supermarket ocitol v plameňoch. "To začalo tak horieť. Sme videli ako blikali svetlá. Sme sa prebrali a hovorím, že to nie je možné, tu niečo smrdí," opísala požiar svedkyňa. 

"Už prvý oznamovateľ uviedol, že je zasiahnutý celý vchod toho supermarketu. Videl, že šľahajú plamene od výšky," konštatoval hovorca českého hasičského a záchranného zboru, Martin Kasal. Po príchode hasičov na miesto bol už celý supermarket v plameňoch. Okrem neho požiar sa rozšíril aj na zaparkované autá v okolí. Veliteľ si vyžiadal vyhlásenie 3. stupňa požiarneho poplachu. Na mieste tak zasahovali desiatky hasičov. Počas hasenia došlo k viacerým komplikáciám. Zrútila sa strecha a prístup k objektu bol ťažší. "Po takmer 2 hodinách sme požiar dostali pod kontrolu. Na mieste požiaru pracujú vyšetrovatelia spolu s kriminalistami. Zatiaľ nevylúčili žiadny scenár, ako mohlo k požiaru dôjsť. Na miesto policajti povolali aj špeciálne trénovaného psa," uviedol hovorca Martin Kasal. Škody sa podľa majiteľov vyšplhajú do desiatok miliónov českých korún. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy