Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Muža prepadli na elektrickej kolobežke. Sudca rozhodoval o väzbe
Zdielať na

Muža prepadli na elektrickej kolobežke. Sudca rozhodoval o väzbe

MARTIN / Pred sudcu martinského okresného súdu sa postavili traja mladí muži vo veku 16, 18 a 25 rokov. Sudca rozhodoval o ich väzbe, pretože policajný vyšetrovateľ mužov obvinil zo zločinu lúpeže.

Podľa polície mladíci, ktorí postupne poputovali pred sudcu, vo večerných hodinách napadli 30-ročného muža, ktorý išiel na elektrickej kolobežke.

​"Ten v dôsledku útoku mal spadnúť s kolobežkou na zem," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová. Obvinení sú aj za to, že od muža chceli peniaze a pod hrozbou násilia mu tento dopravný prostriedok zobrali. "Vyšetrovateľ obvinili troch mladých mužov obvinil za zločin lúpeže formou spolupáchateľstva," uviedla hovorkyňa Kremeňová. "Sudca okresného súdu nevzal obvinených do väzby, ale prijal ich písomný prísľub a väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka," konštatovala hovorkyňa Krajského súdu v Žiline, Anna Dudová Záborská. 

Podľa informácií TV JOJ traja kamaráti žiadali naspäť peniaze, ktoré im ich známy dlžil. A sami uznali, že na to zvolili naozaj nešťastný spôsob. Sudca ich nezobral do väzby, ale stanovil im určité obmedzenia a povinnosti. "Napríklad nesmú kontaktovať poškodeného a dvaja dospelí sú povinní zamestnať sa, alebo uchádzať sa o zamestnanie," uviedla hovorkyňa Anna Dudová Záborská. A aj keď zostávajú na slobode, stále im za lúpežné prepadnutie hrozí väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy