Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Nákladné auto vrazilo do skupiny ľudí na oslave. Šesť z nich prišlo o život, ďalší sú v nemocnici
Zdielať na

Nákladné auto vrazilo do skupiny ľudí na oslave. Šesť z nich prišlo o život, ďalší sú v nemocnici

HOLANDSKO / Šesť osôb prišlo 27. augusta večer o život v juhoholandskej obci Nieuw Beijerland, keď do skupiny ľudí na pouličnej oslave vrazilo nákladné auto. Ďalších sedem ľudí je v nemocnici, z toho jedna osoba v kritickom stave. O novej bilancii tragickej nehody informovala v nedeľu agentúra AP s odvolaním sa na hovorkyňu tamojšej polície Mirjam Boersovú. Zo zapríčinenia nehody je podozrivý vodič vozidla, 46-ročný muž španielskej národnosti, spresnila hovorkyňa s tým, že v čase havárie šofér nebol pod vplyvom alkoholu.

K incidentu došlo približne 30 kilometrov južne od mesta Rotterdam okolo 19. hodiny. "V istom okamihu vozidlo zišlo z cesty a vrazilo do ľudí na párty," uviedla pre lokálnu stanicu NOS Rijnmond hovorkyňa polície Elianne Mastwijková. Ako doplnila, presný počet obetí zatiaľ známy nie je, nakoľko vozidlo dosiaľ nebolo odstránené z miesta nehody.

​Rotterdamská polícia na Twitteri spresnila, že viaceré zranené osoby, vrátane ťažko zranených, boli prevezené do nemocnice. Vodič podľa NOS zranený nebol a polícia ho zadržala. Polícia vyšetruje, prečo auto zišlo z cesty a začalo sa rútiť smerom po hrádzi. Na fotografiách, ktoré zverejnili miestne médiá, je vidieť havarované nákladné vozidlo španielskej transportnej spoločnosti El Mosca, na spodku malej hrádze, ktoré skončilo uprostred piknikových stolov na susedskej oslave, kde ľudia grilovali. K nehode došlo deň po tom, čo v centre Bruselu dodávka narazila do terasy kaviarne a zranila šesť ľudí, pripomína agentúra AFP.

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy