Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Požiar v pražskej nemocnici: Hasiči evakuovali viac ako 40 ľudí
Zdielať na

Požiar v pražskej nemocnici: Hasiči evakuovali viac ako 40 ľudí

PRAHA / Hasiči v Prahe 6 zasahujú pri požiari strechy v pavilóne neurológie Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN), plamenné horenie sa podarilo zastaviť. Vzhľadom na počet jednotiek na mieste bol vyhlásený osobitný stupeň poplachu. Nikto nebol zranený, evakuovaná musela byť aj lôžková časť pavilónu. Hovorca hasičov Martin Kavka o tom informoval na twitteri.

"Ide o požiar podkrovia, nasadená je výšková technika a niekoľko vodných prúdov, z toho dva vnútrom, zasiahnutý je pavilón A5 (neurológia - čiastočne ambulantná a čiastočne lôžková časť)," uviedli hasiči na twitteri.

Hasiči mali požiar hlásený okolo 9:30, horia na ploche 15 krát 30 metrov. Zhruba za hodinu sa podarilo zastaviť plamenné horenie. "Evakuovaných bolo menej ako 20 osôb, nikto nebol zranený," uviedli hasiči na twitteri. Hovorkyňa ÚVN Jitka Zinke ČTK potvrdila, že všetci evakuovaní pacienti sú v bezpečí. Príčina požiaru bude predmetom ďalšieho vyšetrovania, dodala.

Na mieste je popri hasičoch aj niekoľko sanitných a policajných vozidiel. Záchranná služba vyslala na miesto aj veľkokapacitné vozidlo Fenix. "Našťastie máme informácie, že by sa na mieste nemali nachádzať žiadne zranené osoby," uviedli záchranári na twitteri.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy