Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rumunský vodič dostal defekt a skončil mimo vozovky. Vo vozidle sa nachádzalo ďalších 12 osôb
Zdielať na

Rumunský vodič dostal defekt a skončil mimo vozovky. Vo vozidle sa nachádzalo ďalších 12 osôb

BATISLAVA / Na diaľnici D2 smerom do Českej republiky v sobotu, 27. 8., došlo k vážnej nehode. Podľa polície mal rumunský šofér dostať defekt, nezvládol riadenie a dostal sa mimo vozovku. Vo vozidle v čase dopravnej nehody bolo okrem vodiča ďalších 12 osôb rumunskej národnosti. Tieto osoby sa nachádzali v nákladnom priestore vozidla. Pri dopravnej nehode došlo k ťažkému zraneniu 3 osôb a 2 osoby boli ľahko zranené.

Rumunský vodič šiel na diaľnici smerom do Česka. Krátko za odbočkou smerom na Malacky zišiel z cesty a skončil v priekope. "Podľa doposiaľ zistených informácií malo k dopravnej nehode dôjsť tak, že rumunský vodič vozidla zn. Volkswagen Crafter počas jazdy dostal na vozidle defekt, v dôsledku čoho vyšiel mimo vozovku," povedala hovorkyňa KR PZ Bratislava Jana Šimunková. 

V dodávke sa viezlo až 13 ľudí. Všetci pochádzali z Rumunska. Cestujúci sa pritom nachádzali v nákladnom priestore vozidla. Nehoda si vyžiadala 5 zranených. Traja z nich skončili s vážnymi zraneniami. "Utrpeli najmä úrazy končatín a hlavy. Po ošetrení boli záchranármi transportovaní do nemocníc," uviedla hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Policajti museli na istý čas odstaviť dopravu na diaľničnom úseku. Na mieste sa tak tvorili dlhé kolóny. Dôvodom bolo, že na diaľnici pristával záchranársky vrtuľník, ktorý najťažšie zraneného previezol do bratislavskej nemocnice. Presnú príčinu nehody dokáže až policajné vyšetrovanie. Alkohol však u vodiča nezistili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy