Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nočná dráma v paneláku. Muž sediaci na vonkajšej parapete okna sa vyhrážal, že vyhodí bytovku do vzduchu
Zdielať na

Nočná dráma v paneláku. Muž sediaci na vonkajšej parapete okna sa vyhrážal, že vyhodí bytovku do vzduchu

HUMENNÉ / Vyhodím do vzduchu celú bytovku. Takto sa vyhrážal 38-ročný Humenčan, ktorý si sadol na parapetu okna bytu asi v 15 metrovej výške. Susedia videli, že pri sebe má nôž, ale nikto sa k nemu nevedel dostať. Na miesto postupne prichádzali všetky záchranné zložky a snažili sa drámu ukončiť.

Najprv sa báli oňho, napokon aj o seba. Obyvateľom bytovky nebolo všetko jedno, keď zbadali muža sediaceho len na vonkajšej parapete okna. Ten sa podľa ich slov vyhrážal, že pustí plyn. Incident sa odohrávala pred zrakmi obyvateľov bytovky. Na mieste museli zasahovať všetky záchranné zložky.

"Polícia bola privolaná k prípadu, kde chcel 38 ročný muž ukončiť svoj život a vyhodiť bytovku do vzduchu," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobaník. Byt, v ktorom žije bol v zamknutý. Záchranná akcia musela prebiehať veľmi opatrne, aby nedošlo k tragédii.

Podľa slov svedkov mal muž pri sebe aj nôž. Od konania ho napokon odhovoril jeden zo susedov. Ten ale pred kamerou hovoriť nechcel. 38-ročný Humenčan napokon skončil v rukách záchranárov. Trestnému stíhaniu sa však nevyhne. "Vyslaní záchranári ošetrili muža s poruchou správania a transportovali ho do nemocnice," povedala hovorkyňa ZZS SR Alena Krčová. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin šírenie poplašnej správy. V prípade prebiehajú procesné úkony," dodal Džobaník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy