Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia našla v Texase v kamióne najmenej 42 mŕtvych tiel. Pravdepodobne išlo o migrantov
Zdielať na

Polícia našla v Texase v kamióne najmenej 42 mŕtvych tiel. Pravdepodobne išlo o migrantov

TEXAS / V pondelok, 27. júna vo večerných hodinách miestneho času našla americká polícia v nákladnom priestore kamiónu na okraji texaského mesta San Antonio 42 mŕtvych tiel.

S odvolaním sa na texaského guvernéra Grega Abbotta to uviedla agentúra Reuters. Podľa denníka The New York Times išlo o migrantov.

Informácie o mŕtvych boli rozdielne. Reuters najprv hovoril o 40 mŕtvych, Abbott neskôr upresnil, že záchranári zatiaľ našli 42 ľudských tiel. Viac ako 12 ďalších ľudí našli živých a prevezených do nemocníc, uviedol dennik New York Times s odkazom na svoje zdroje.

Všetky obete pravdepodobne prekročili hranice Spojených štátov nelegálne, ich národnosť ale zatiaľ nie je známa. Policajti zo San Antonia pátrajú po vodičovi vozidla, ktorý ho zrejme opustil predtým, než bolo objavené vedľa železničných koľají v odľahlej oblasti na južnom okraji mesta.

Príčina úmrtia nie je jasná

Úrady ju vyšetrujú. San Antonio a ďalšie texaské mestá ale teraz zažívajú vlnu horúčav. Teploty v San Antoniu, ktoré je vzdialené od mexických hraníc asi 250 kilometrov, sa v pondelok, 27.júna, vyšplhali až na 39,4 stupňa Celzia pri vysokej vlhkosti vzduchu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy