Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Putin je možno už týždne mŕtvy. Má ho nahrádzať dvojník, hovorí britská tajná služba
Zdielať na

Putin je možno už týždne mŕtvy. Má ho nahrádzať dvojník, hovorí britská tajná služba

Ilustračné zábery

BRATISLAVA / Zdroje z britskej tajnej služby MI6 špekulujú, že Vladimir Putin môže byť mŕtvy už týždne, či mesiace a na verejnosti ho zastupuje dvojník. Podľa zdrojov by Rusi Putinovu smrť tajili dlhšiu dobu.

Je to ďalší z radov mediálnych špekulácií, z ktorých iné tvrdia, že je Putin vážne chorý a lieči sa na rakovinu. Rozširujú sa tiež odhady, že zdravie ruského prezidenta sa v posledných mesiacoch zhoršuje, jeho tvár vyzerá nafúknutá a pozorovatelia sa pýtajú, či nemôže mať šesťdesiatdeväťročný prezident napríklad leukémiu. 

Vysokí predstavitelia MI6 podľa zdrojov hovoria, že bol ruský prezident nedávno vážne chorý, no prípadnú smrť by Kremeľ dlho zamlčiaval. Veľmi pravdepodobne boli vystúpenia Vladimira Putina nahrané vopred, uvádza server britského denníka Daily Mirror.

Špekulácie tiež hovoria, že na moskovskej prehliadke ku Dňu víťazstva začiatkom tohto mesiaca mohol byť prezidentov dvojník.

"Putin je veľmi chorý, a keď zomrie, jeho smrť budú zatajovať týždne, ak nie mesiace," povedal serveru zdroj z tajných služieb. "Je tu tiež možnosť, že už mŕtvy je," dodal. Upozornil zároveň, že takéto informácie sa teraz nedajú overiť.

Najčítanejšie správy