Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Žena mala nútiť svoju dcéru (16) k prostitúcii
Zdielať na

Žena mala nútiť svoju dcéru (16) k prostitúcii

Archívne video

Archívne video: Poslanci a politici o legalizovaní prostitúcie na Slovensku

ČESKÝ TĚŠÍN / Podľa polície matke pomáhala aj kamarátka. Niekoľko rokov mali dievčaťu dohadzovať aj 100 klientov mesačne.

Vyhrážala sa jej vyhodením z domu

Vyhrážala sa jej vyhodením z domu a stratou kontaktu so súrodencami. Dievča sa podvolilo. Klientov bolo aj 100 mesačne niekoľko rokov. Matke aj žene, ktorá jej pomáhala s dohadzovaním, dávala zarobené peniaze. 

Obvinili ich

Obe ženy kriminalisti obvinili z obchodovania s ľuďmi či kupliarstva. ČTK dnes o prípade informovala hovorkyňa moravskosliezskej polície Soňa Štetínska.

Dievča podľa polície pred niekoľkými rokmi, keď mala 16 rokov, dostala od svojej matky na výber. "Buď si bude na živobytie zarobiť sama a súčasne už neuvidí svojich súrodencov, alebo začne poskytovať sexuálne služby a bude môcť zostať doma. Dcéra zvolila druhý variant," uviedla hovorkyňa. Matka potom spoločne s druhou ženou dievča ponúkali prostredníctvom internetu. "Po dobu zhruba dvoch rokov im dievča odvádzalo takmer všetok zisk. Mohlo sa jednať o sto i viac klientov mesačne," povedala policajtka.

Matka podľa kriminalistov používala peniaze na svoju potrebu, napríklad na konanie rôznych večierkov alebo nákup alkoholu či drog. Druhá žena, pre ktorú takto pracovali aj ďalšie dospelé prostitútky, si potom zo zisku platila zahraničné dovolenky. "Dcéra dostala len zlomok zárobku, z ktorého mala údajne kupovať potrebné veci pre súrodencov. Matka mala navyše podávať dcére alkohol a drogy," dodala policajná hovorkyňa.

Kriminalisti obvinili obe ženy z obchodovania s ľuďmi a prečinu ohrozovania výchovy dieťaťa. Matku navyše aj z podávania alkoholu dieťaťu a z nedovolenej výroby a iného nakladania s omamnými a psychotropnými látkami a s jedmi. Vo väzení môžu stráviť až 12 rokov. Súd obe poslal do väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy