Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Prípad vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice: Šufliarsky priznal, že si s Kočnerom písal
Zdielať na

Prípad vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice: Šufliarsky priznal, že si s Kočnerom písal

PEZINOK / V utorok, 3. mája, začal ďalší deň pojednávania v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej ako aj prípravy vrážd troch prokurátorov.

Obžalovaná Alena Zsuzsová na pojednávanie neprišla, v súdnej sieni však sedí Marian Kočner a študuje si podklady. Dnes by mali vypovedať aj samotní poškodení - Maroš Žilinka, Daniel Lipšic a Peter Šufliarsky. Marian Kočner má náhradného obhajcu ex offo, jeho advokát Marek Para je odvčera vo väzbe.

Na pojednávanie prišiel aj generálny prokurátor

Na súd prišiel generálny prokurátor Maroš Žilinka, nemá záujem komunikovať s novinármi. Hovorí, že dnes je v úlohe poškodeného, a že ide o intímnu vec, ktorá sa týka jeho rodiny.

Maroš Žilinka vypovedá, že na Úrade špeciálnej prokuratúry pôsobil ako zástupca riaditeľa odboru ekonomickej kriminality. Od roku 2018 ako riaditeľ tohto odboru. Tvrdí, že nikdy si nevšimol nič mimoriadne, ani podozrivé, čo by sa týkalo jeho osoby, rodiny, alebo, že by ho niekto sledoval, či chodil za ním. Nestretol sa s nátlakom, ani vydieraním. To, že by mal byť obeťou trestného činu sa dozvedel v októbri 2018.

Šufliarsky sa spoznal s Kočnerom na oslave

​Vypovedal aj bývalá námestník generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky. Potvrdil, že s Marianom Kočnerom sa zoznámil na narodeninovej oslave Dobroslava Trnku. Odvtedy ho sporadicky stretával na chodbách prokuratúry. Priznal, že si s ním aj písaval správy a považuje to za zlyhanie. Kočner sa s ním chcel stretnúť aj počas dovolenky v Chorvátsku, ale to odmietol. Šufliarsky tvrdí, že s ním nikdy nerozoberal pracovné veci.

Odmena za popravu Maroša Žilinku mala byť 70-tisíc eur a za hlavu Daniela Lipšica až 200-tisíc eur. Za vraždu Petra Šufliarskeho, ktorého mali zastreliť alebo zabiť nástražným výbušným systémom, mali dostať rovných 100 - tisíc. Objednávka na tento skutok mala prísť na jeseň 2017. Alena Zsuzsová mala s touto požiadavkou osloviť už odsúdeného Zoltána Andruskóa, ktorý si odpykáva 15 rokov za smrť investigatívneho novinára.

Ďalšie termíny pojednávaní sa majú uskutočniť koncom mája.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy