Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ženy preferujú ako antikoncepciu kondómy a tabletky
Zdielať na
Zahraničie

Ženy preferujú ako antikoncepciu kondómy a tabletky

Zdroj: Stockxpert/ilustračné

Staršie dámy preferujú sterilizáciu alebo partnerovu vazektómiu

Prieskum ukázal, že štvrtina z viac ako tisícky opýtaných žien mladších ako 50 rokov uviedla, že ako antikoncepciu používa kondómy. Približne rovnaký počet využíva antikoncepčné tabletky. Odborníci vyhlásili, že tento pomer je dobrou správou, keďže používanie kondómov okrem neželaného tehotenstva chráni aj pred sexuálne prenosnými chorobami.

Práve tie takmer polovica opýtaných, ktoré ich používajú, uviedla ako dôvod svojej voľby. Taktiež polovica všetkých respondentov v Anglicku, Škótsku a Walese priznala, že hlavným zdrojom informácií o týchto ochoreniach sú televízne programy a reklamy. Prieskum okrem iného dokázal, že tri štvrtiny všetkých žien mladších ako 50 rokov používa nejakú formu antikoncepcie.

Mladšie ženy preferujú buď tabletky alebo kondómy, zatiaľ čo staršie sterilizáciu alebo partnerovu vazektómiu. Takmer všetky ženy uviedli, že už počuli o takzvanej pohotovostnej antikoncepčnej tabletke. Avšak o pohotovostnom vnútromaternicovom teliesku počulo len 40 percent žien, čo je o deväť percent menej než pred ôsmimi rokmi.

Zdielať na

Najčítanejšie správy