Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zachráňte naše ukrajinské deti, prosí matka 11-ročného chlapca, ktorý sám prešiel cez slovenské hranice
Zdielať na

Zachráňte naše ukrajinské deti, prosí matka 11-ročného chlapca, ktorý sám prešiel cez slovenské hranice

SLOVENSKO/UKRAJINA / Ako uviedla polícia na sociálnej sieti, cez hranicu prišiel 11-ročný chlapec z Ukrajiny na Slovensko úplne sám, v ruke mal len igelitovú tašku. Pri sebe mal pas a na ruke napísané telefónne číslo. Jeho matka musela zostať na Ukrajine so svojou mamou, ktorá je imobilná. Cez video poďakovala všetkým, ktorí sa o jej syna na Slovensku postarali.

Doslova celý svet dojal príbeh 11-ročného chlapca, ktorý sám prešiel cez hranicu z Ukrajiny na Slovensko. V ruke mal len igelitovú tašku. "Jeho rodičia museli zostať na Ukrajine. Dobrovoľníci sa o neho ochotne postarali, odviedli ho do tepla a zabezpečili mu jedlo a pitie, ktoré mu nabalili aj na ďalšiu cestu," uviedla polícia vo svojom profile. Chlapcovi bol zabezpečený transport do Bratislavy za jeho rodinou.

Matka malého chlapca poďakovala všetkým, ktorí sa o jej syna postarali

"Chcem vyjadriť úprimnú vďačnosť všetkých slovenských colníkov a všetkým dobrovoľníkom, ktorý sa postarali o môjho syna," prihovára sa vo videu na sociálnej sieti polície, Júlia Volodymyrivna Pisecka, matka chlapca. Vysvetľuje aj to, že jej syn sa dostal na slovenskú hranicu vlakom, kde ho colníci stretli a je veľmi vďačná, že zachránili život jej dieťaťu. "Vedľa môjho mesta je elektráreň, ktorú Rusi ostreľujú. Nemohla som opustiť svoju mamu, nevie sa samostatne pohybovať, preto som poslala syna smerom na Slovensko," dodala.

​Podľa jej slov na Slovensku žijú ľudia s veľkým srdcom. "Zachráňte prosím naše ukrajinské deti a poskytnite im bezpečné útočisko," dodáva na záver so slzami v očiach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy