Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajti riešia prípad zúboženého a zraneného psa. Je možné, že ušiel spoza hraníc
Zdielať na

Policajti riešia prípad zúboženého a zraneného psa. Je možné, že ušiel spoza hraníc

HORNÝ ZEMPLÍN / Sučku našli na Hornom Zemplíne v zúboženom stave. Je taká vychudnutá, že váži sotva 13 kilogramov, hoci boxer v jej veku by mal vážiť viac ako 20. Reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Ide o bezmála dvojročnú sučku boxera. Dobrovoľníci ju zachránili z Vydrane pri Medzilaborciach. Nevedno, či sa jej niekto zbavil, alebo majiteľovi ušla, možno aj spoza hraníc s Poľskom. "Videli, že žerie odpadky, chodí ku kŕmidlám divej zveri, čo tam poľovníci majú, jablká, suchý chlieb. Nejavila žiadne známky agresivity, bola milá, odovzdaná, je teda tak oslabená, že nevládze bojovať s človekom, alebo má takú povahu, že je taká dobručká," vysvetlila veterinárna lekárka, Lenka Lisa.

Nasledovali vyšetrenia a infúzna terapia

Röntgeny ukázali v oblasti lopatky roztrieštenú kosť. To podľa lekárky v jej ďalšom živote prekážkou nebude. Hlavné je, aby pribrala. "Má 13 kilogramov. Musela neskutočne trpieť a hladovať," dodala lekárka. "To ja si ani neviem vysvetliť, mne je do plaču z toho, keď niečo také riešim. Chúďa sa túlalo a nevieme, čo jedlo," vyjadrila sa Ľubica Kizáková z OZ Pomáhaj a chráň. Veterinárka odhaduje, že kým bude sučka vo vyhovujúcej fyzickej a tiež psychickej kondícii, potrvá to dva až tri mesiace. Potom jej budú hľadať adoptívnu rodinu. "Zatiaľ krásne prosperuje, zabojovala, začala krásne papať, chutí jej, spí, oddychuje, naberá sily," dodala asistentka veterinárnej lekárky, Stanislava Rutrichová. "Aj napriek všetkému, čo zažila, krvné testy ukázali, že je po internej stránke zdravá, verím, že sa z toho dostane," skonštatovala Kizáková. "Je potrebné kontaktovať environmentálnu políciu a my už potom budeme spolupracovať," dodala lekárka. "Ešte stále sami nevieme, čo to urobilo na jej psychike. Tá dušička zronená sa bude liečiť ešte dlhšie, ako to telo," vyjadrila sa Rutrichová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy