Oblačno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Stopy po vražde otca chcel zahladiť požiarom. Súd mu už vymeral trest
Zdielať na

Stopy po vražde otca chcel zahladiť požiarom. Súd mu už vymeral trest

BANSKÁ BYSTRICA / 25 rokov za otcovraždu. Takýto trest vymeral Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici mužovi, ktorý sa brutálnym spôsobom zbavil vlastného otca. Stopy po vražde chcel zahladiť požiarom. Motívom mali byť peniaze.

Podľa obžaloby siahol na život vlastnému otcovi. 57-ročného Imricha našli nad obcou Zlaté, v bardejovskom okrese, počas vianočného obdobia v roku 2019. Surovo dobité telo ležalo vedľa podpáleného auta. "Stále pomáhal každému, veľmi dobrý chlap to bol," vyjadril sa obyvateľ obce. Obžalovaného muža spojilo s otcovou vraždou množstvo stôp, ako aj kamerové záznamy. "Krvné stopy blízko miesta činu, na lane aj zhorenom aute ako aj na bunde, ktorú mal na sebe," vysvetlil prokurátor ÚŠP.

Motívom šokujúceho činu mali byť dlžoby obžalovaného, ktoré chcel vyplatiť z otcovej poistky. Požiar auta mal zahladiť stopy po vražde, malo to vyzerať ako nehoda. Muž vinu popieral, tvrdil, že je nevinný. Po výsluchoch všetkých svedkov vyniesol senát odsudzujúci rozsudok a to už po druhýkrát. Pôvodný rozsudok totiž zrušil Najvyšší súd. "Uložil mu nepodmienečný trest odäňatia slobody vo výmere 25 rokov, so zaradením do výkonu trestu s maximálnym stupňom stráženia. Rozhodnutie nie je právoplatné, nakoľko obžalovaný podal proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," dodala Katarína Kudjáková, hovorkyňa ŠTS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy