Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mohutný požiar v Bratislave je pod kontrolou, hasiči bojujú už vyše 14 hodín
Zdielať na

Mohutný požiar v Bratislave je pod kontrolou, hasiči bojujú už vyše 14 hodín

BRATISLAVA / Pokojnú sobotnú noc v Bratislave prerušil mohutný požiar garážového domu na Drieňovej ulici. Vypuknúť mal okolo 19:30, časť stavby sa zrútila.

Ide o budovu Bratislavského garážového družstva, podľa slov starostu Ružinova, Martina Chrena, ktorý o udalosti informoval na sociálnej sieti, bol zápach cítiť od Štrkovca na všetky strany, dokonca až do Ružovej doliny. Na mieste sa nachádzajú hasiči z celej Bratislavy, no najväčším problémom je množstvo horľavého materiálu nachádzajúceho sa v útrobách stavby.

"Až von počuť, ako praskajú pneumatiky naplnené vzduchom," uviedol Chren. Celá Drieňová ulica je prakticky neprejazdná. "Vzhľadom na rozsah požiaru, ako aj zadymenie okolia, občanov a vodičov motorových vozidiel touto cestou vyzývame, aby sa danému miestu vyhli," znie stanovisko polície na ich facebookovej stránke.

Požiar parkovacieho domu zachvátil celý objekt, prepadla sa časť strechy a stredové priečelie. Hasenie prebieha iba zvonku. Vo vnútri parkovacieho domu sa nikto nenachádza, všetci zasahujúci hasiči ho opustili včas a bez zranení. Pôvodne zasiahol tri poschodia, 4. až 6., neskôr sa rozšíril do celej budovy.

Približne o jedenástej večer podľa prvého muža Ružinova bolo jasné, že sa požiar rozšíril aj do najnižších poschodí, a tak z budovy veľa neostane. Hasiči s vodou nestíhali, naberať ju museli v neďalekom Štrkoveckom jazere. Bratislavská polícia na Facebooku uverejnila živé video priamo zo zásahu. Podľa ich informácií zatiaľ nedošlo k žiadnemu zraneniu spojenému s požiarom.

Hasiči dostali požiar pod kontrolu a lokalizovali ho v nedeľu okolo 5:30 ráno. Boje pokračujú, pasuje sa s ním 113 profesionálov aj dobrovoľníkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy