Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hlavným cieľom ruských jednotiek je stále Kyjev. Kličko hovorí, že ľudia nemajú kam ísť
Zdielať na

Hlavným cieľom ruských jednotiek je stále Kyjev. Kličko hovorí, že ľudia nemajú kam ísť

KYJEV / Hlavným cieľom ruských jednotiek zostáva podľa ukrajinských zdrojov stále Kyjev. Zatiaľ sa bojuje najmä v jeho okolí. Ruské vojská sa podľa posledných informácií stále nachádzajú asi 25 kilometrov od centra Kyjeva.

Spúšť v Hatnom, na juhovýchodnom predmestí Kyjeva, je podľa miestnych úradov výsledkom leteckého útoku. "Vlna po výbuchu nás našťastie nezasiahla," hovorí miestny obyvateľ. 

Ešte väčšie škody vidieť na záberoch z Borodyanky na severovýchod od Kyjeva. Z inej obce hlásia úrady päť obetí leteckého úderu vrátane troch detí. Smrť už číha aj priamo na Kyjevčanov. Len pár metrov od autobusovej zastávky v západnej časti mesta dopadli časti ruskej riadenej strely, zostrelenej ukrajinskou protivzdušnou obranou. "Nenávidím ich. Nemajú v sebe kúska ľudskosti. Prišli sem, aby nás všetkých pobili," hovorí obyvateľka Kyjeva Lilija. 

Starosta Kyjeva zdôrazňuje, že Ukrajinci sa musia brániť. Nemajú totiž kam odísť. Ničivé útoky na ukrajinské mestá na nich doliehajú. "Situácia je napätá. Ľudia sa boja, hlavne keď vidia zábery z Charkova, kde ostreľujú bytovky a dôležitú infraštruktúru," hovorí starosta Vitalij Kličko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy