Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyrovnávanie účtov: obchodníci s drogami dali do kokaínu jed
Zdielať na

Vyrovnávanie účtov: obchodníci s drogami dali do kokaínu jed

BUENOS AIRES / V hlavnom meste Argentíny pravdepodobne došlo ku krutému vybavovaniu účtov. Po konzumácii kokaínu zomrelo v Argentíne najmenej 20 ľudí. Experti hovoria o primiešanom jede.

Otrávený kokaín

V argentínskej provincii Buenos Aires zomrelo najmenej 20 ľudí po požití "falošného", či otráveného kokaínu a desiatky ďalších ľudí sú kvôli tomu s rôznym stupňom intoxikácie v nemocnici. Informovali o tom podľa agentúry Reuters úrady v tejto provincii. Podľa miestnych médií je jednou z vyšetrovacích verzií to, že drogu otrávil jeden z gangov v rámci konkurenčného boja.

"Nikdy som nič také nezažil," povedal denníku La Nación jeden z detektívov. Vyšetrovanie sa začalo ráno po tom, čo v jednej z nemocníc v Buenos Aires zomreli štyria pacienti vo veku 33 až 45 rokov. Podľa miestnych médií požili kokaín pri tej istej príležitosti. Úrady zverejnili zoznam 20 ľudí z predmestského regiónu Buenos Aires, ktorí zomreli v nemocniciach, píše Reuters.

Odplata medzi drogovými gangmi

Miestne médiá špekulujú o tom, že zásielku kokaínu mohol otráviť jeden z gangov, aby zruinoval obchod s drogami nepriateľským dílerom, a rozšíril tak pole svojej pôsobnosti. Sergio Berni z vedenia provincie Buenos Aires v televízii vyzval všetkých, ktorí v posledných 24 hodinách kúpili v argentínskej metropole kokaín, aby ho radšej vyhodili. Nebezpečné balíčky drogy boli predané okrem iného v štvrti Tres de Febrero, kde popoludní policajti zatkli desať ľudí. "Čakáme na výsledky z laboratória a na výsledky vyšetrovaní zatknutých," povedal v televízii Berni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy