Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Najničivejší požiar za posledných 30 rokov. Plamene si vyžiadali 19 životov
Zdielať na

Najničivejší požiar za posledných 30 rokov. Plamene si vyžiadali 19 životov

NEW YORK / Pri požiari bytového domu v newyorskej štvrti Bronx zahynulo 19 ľudí, medzi nimi aj deväť detí. Viac ako 50 osôb utrpelo zranenia a 13 ľudí museli hospitalizovať v kritickom stave.

​Najsmrteľnejší požiar v New Yorku za ostatné tri desaťročia podľa vyšetrovateľov spôsobil elektrický ohrievač v mezonetovom byte na druhom a treťom poschodí v 19-poschodovej budove.

Uväznení obyvatelia rozbíjali okná, aby sa mohli nadýchať vzduchu, a keď z bytu na nižšom poschodí, kde požiar vypukol, začať stúpať dym, napchali pod dvere mokré uteráky. Preživší priznali, že v panike utekali po zatemnených chodbách a schodištiach, kde takmer nemohli dýchať.

Ako uviedol šéf hasičov Daniel Nigro, obete našli na každom poschodí. Mnohé skonali v dôsledku zástavy srdca a dýchania. Podľa Nigra sa niektorí nedokázali dostať do bezpečia pre množstvo dymu. Zopár obyvateľov bytového domu uviedlo, že spočiatku ignorovali hlásiče dymu, keďže predtým v budove zo 70. rokov minulého storočia zažili množstvo falošných poplachov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy