Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Pri streľbe neznámeho ozbrojenca na autobus zomreli traja ľudia
Zdielať na

Pri streľbe neznámeho ozbrojenca na autobus zomreli traja ľudia

Zdroj: fotosita

KOSOVO / Traja ľudia zomreli a ďalší utrpel zranenia, keď neznámy ozbrojenec v piatok večer na západe Kosova začal streľbu na autobus, v ktorom sa viezli tínedžeri. Informovala o tom polícia a miestne médiá.

Hovorca polície v neďalekom meste Peja uviedol, že útok sa stal zhruba o 18-tej v dedine Gllogjan 90 kilometrov západne od hlavného mesta Priština. Vodič autobusu zomrel na mieste a troch tínedžerov previezli do nemocnice, kde dvaja z nich zomreli.

Hovorca polície nepovedal, čo bolo motívom útoku a podľa jeho slov je vyšetrovanie úplne na začiatku. Zástupca šéfa polície v meste Peja Veton Elshani uviedol, že na autobus, v ktorom cestovalo osem tínedžerov, strieľal jeden maskovaný ozbrojenec samopalom kalašnikov. "Nie je dôvod predpokladať, že išlo o teroristický čin," povedal neskôr.

Kosovská prezidentka Vjosa Osmaniová označila útok za „šokujúci" a vyzvala políciu, aby páchateľov našla čo najskôr. "Útok na autobus so študentmi je úderom nášmu verejnému poriadku a bezpečnosti. Bezpečnosť občanov je prioritou," napísala na Facebooku. Premiér Albin Kurti uviedol, že polícia mobilizovala "všetky kapacity, aby vyšetrila takýto vážny trestný čin".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy