Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovák a jeho priateľka podozriví z vraždy sa skrývali v Čechách aj na Slovensku. Súdnemu procesu sa obvinený snaží vyhnúť
Zdielať na

Slovák a jeho priateľka podozriví z vraždy sa skrývali v Čechách aj na Slovensku. Súdnemu procesu sa obvinený snaží vyhnúť

KANADA / Slovák Oliver K., ktorý je podozrivý z vraždy v Kanade, tvrdí, že sa bojí o svoju bezpečnosť. Na úteku ho v júni zadržala maďarská polícia v Budapešti. Už mesiace sa však bráni vydaniu do Kanady. V novembri sa tak má opäť postaviť pred súd.

Oliver sa vraj obáva aj toho či ho v Kanade čaká spravodlivý súdny proces a aké budú podmienky v Bartonskej väznici. Prokurátor však na poslednom pojednávaní povedal, že to sú len pokusy o oddialenie jeho vydania do Kanady.

Oliver s priateľkou Lucy Li, sú od konca februára podozriví z vraždy 39- ročného Tylera Pratta v priemeselnej zóne Stoney Creek. Počas streľby bola vážne zranená aj 26- ročná priateľka zavraždeného, ktorú našli policajti postrelenú ležať pri ceste. Žena následkom vážnych zranení prišla o bábätko. Podľa hamiltonskej polície je to práve Oliver, kto strieľal.

Skrývali sa v Čechách a na Slovensku

Bezprostredne po streľbe dvojica odletela do Česka. Odtiaľ sa presunuli na Slovensko a neskôr do Maďarska. Tam ich napokon v júni chytili. Lucy vydali späť do Kanady a teraz čaká za mrežami na novembrový súdny proces. Oliver je však stále vo väzbe v Maďarsku a bráni sa návratu do Kanady. Ďalšie pojednávanie je naplánované už v novembri na jednom z budapeštianskych súdov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy