Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Manželka prezidenta Zemana: Špekulácie o diagnózach a prognózach sú neetické. Dajte mu pokoj
Zdielať na

Manželka prezidenta Zemana: Špekulácie o diagnózach a prognózach sú neetické. Dajte mu pokoj

Archívne video Archívna reportáž

PRAHA / Od minulého týždňa je prezident Českej republiky Miloš Zeman hospitalizovaný. Podľa dostupných informácií je aktuálne na jednotke intenzívnej starostlivosti. Pred novinárov sa postavila jeho manželka a poprosila ľudí, aby mu dopriali pokoj pri jeho liečbe.

Ani nie pred týždňom po parlamentných voľbách navštívil ešte súčasný premiér Andrej Babiš prezidenta Miloša Zemana. Krátko po stretnutí Miloša Zemana hospitalizovali v nemocnici. Odvtedy má verejnosť len veľmi málo informácií o tom, aká je diagnóza. Vo štvrtok, 14. októbra, predstúpila pred novinárov jeho manželka s dcérou. "Všetky špekulácie o diagnózach a prognózach považujem pri najmenšom sa neetické," povedala na začiatku manželka Ivana Zemanová.  

​"Môj manžel je aktuálne v stave liečby, ktorá si vyžaduje čas. Prosím všetkých, aby mu dali pokoj a dopriali čas," poprosila a vyzvala ľudí manželka prezidenta. 

Hrad kancelárie prezidenta je kritizovaný niekoľko dní za informácie, ktoré poskytuje, respektíve neposkytuje. Kvôli nedostatku informácií navrhoval predseda Senátu Miloš Vystrčil prerokovať aj 66 článok Ústavy o práceneschopnosti prezidenta. Podľa niektorých politikov by sa parlament mal zaoberať odňatím právomoci vykonávať funkciu prezidenta Milošovi Zemanovi. Ústavní právnici hovoria, že takéto kroky sú ešte veľmi predčasné. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy