Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neuveriteľný motív vraždy na čerpacej stanici. Muž si odmietol nasadiť rúško
Zdielať na

Neuveriteľný motív vraždy na čerpacej stanici. Muž si odmietol nasadiť rúško

Archívna reportáž Archívne zábery Ilustračné zábery

BERLÍN / Nemecká polícia zatkla 49-ročného muža pre podozrenie z vraždy v súvislosti so zabitím pracovníka benzínovej pumpy v meste Idar-Oberstein. Mladého muža v sobotu zastrelili po spore o nosenie rúška.

Podľa úradov v západonemeckom meste Trier podozrivý policajtom povedal, že konal „z hnevu“ po tom, ako ho 20-ročný zamestnanec čerpacej stanice požiadal, aby si dal rúško. „Počas vyšetrovania sa ďalej vyjadril, že odmieta opatrenia proti koronavírusu,“ konštatovala polícia vo vyhlásení. Nosenie rúška patrí v Nemecku k opatreniam na zastavenie šírenia vírusu.

Ako uvádza denník The Bild 49-ročný páchateľ prišiel do pobočky Aral okolo 19.45 h bez ochrany úst a nosa, položil na pult šesť balíkov piva a chcel zaplatiť. Pokladník (20, študent a brigádnik) upozornil na požiadavku rúška a odmietol mu dať tovar. Muž odišiel z pobočky, vrátil sa okolo 21:25, tentoraz v rúšku, a opäť išiel k predajnému pultu. Tam si stiahol masku z tváre a spredu strelil pokladníkovi do hlavy. 

Vraha napokon v nedeľu ráno zatkli v sprievode ženy pred policajnou stanicou Idar-Oberstein, kde sa údajne chcel udať. Pri prehľadávaní jeho bytu vyšetrovatelia našli vražednú zbraň, ako aj ďalšie strelné zbrane a strelivo. Pôvod zbraní sa bude objasňovať, pretože nemá zbrojný preukaz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy