Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Mína zabila jedenásť ľudí
Zdielať na
Zahraničie

Mína zabila jedenásť ľudí

Zdroj: REUTERS

...z toho päť detí

Afganci cestovali k svätyni, keď s autom nabehli na mínu. "Výsledkom bola smrť nevinných civilistov," informoval generál Saifullah Hakim. Povedal, že ďalšie tri ženy utrpeli zranenia. Hakim obvinil z útoku povstalcov Talibanu, ktorí pravidelne používajú cestné míny v boji proti afganským a zahraničným vojakov.

Tento rok, keď do Afganistanu prichádzajú na príkaz prezidenta Baracka Obamu americké posily v celkovom počte 21.000 vojakov, sa počet mínových útokov vystupňoval. V provincii Helmand prišiel vo štvrtok o život ďalší britský vojak, ktorého zastrelili na pešej hliadke. Oznámilo to dnes britské ministerstvo obrany. Tento mesiac dosiahol už počet britských obetí v Afganistane 16 a od príchodu do krajiny v roku 2001 spolu 185.

Vysoký počet britských strát v ostatnom období vyvolal u britskej verejnosti otázky, či tam majú Briti dostatok vojakov, či majú dostatočnú výzbroj - respektíve, či by tam Briti vôbec mali zostať. Úmrtím tohto Brita dosiahol celkový počet vojakov medzinárodných síl zabitých od začiatku júla v Afganistane 48.

Zdielať na

Najčítanejšie správy