Oblačno
22°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Trajekt narazil do móla
Zdielať na
Zahraničie

Trajekt narazil do móla

Zdroj: REUTERS/ilustračné

Trajekt s 800 ľuďmi narazil do pristávacieho móla

V stredu večer prestali trajektu neočakávane pracovať motory. Prvé správy naznačujú, že kapitán dal znamenie lodnou sirénou a posádka pripravila cestujúcich na tzv. tvrdé pristátie, informoval hlavný operačný dôstojník trajektu Jim DeSimone.

Svedkovia uviedli, že dostali upozornenie, aby sa "držali" a vodiči sa ponáhľali presunúť autá do zadnej časti trajektu, ktorý plával z Dolného Manhattanu. Po incidente záchranári pomohli z lode 750-800 cestujúcim.

Pobrežná stráž a mestský odbor dopravy incident vyšetrujú, členov posádky podrobili bežným testom na alkohol a drogy. Premávku medzi Staten Islandom a Dolným Manhattanom zabezpečuje deväť trajektov. Osemkilometrovú trasu zdolajú za 25 minút a jazda je bezplatná.

Dňa 15. októbra 2003 trajekt zo Staten Islandu s 1500 ľuďmi na palube narazil v plnej rýchlosti do móla. Pri najhoršej nehode mestskej hromadnej dopravy v New Yorku zomrelo 11 ľudí a desiatky ďalších sa zranili, Vyšetrovaním sa zistilo, že lodivod trajektu si zobral lieky od bolesti a bol extrémne unavený.

Zdielať na

Najčítanejšie správy