Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nemať rúško a byť vulgárny k policajtom sa neoplatí
Zdielať na

Nemať rúško a byť vulgárny k policajtom sa neoplatí

BEROUN / Veľký rozruch na českých sociálnych sieťach vzbudilo video zásahu mestských strážnikov proti mladíkovi, ktorý nemal nasadené rúško. Polícia tvrdí, že zásah bol primeraný.

Na videozázname, ktorý po zverejnení vvyvolal ostré emócie, vidno ako dvaja strážnici zvalia na zem chlapca, ktorý má podľa sociálnych sietí len 14 rokov.

Mladík leží na zemi, chrčí, strážnik mu kľačí na krku a varuje, že použije slzotvorný plyn. Okolo prešľapuje priateľka chlapca.

Autorka videa komentuje, že policajti zákrok uskutočnili potom, ako chcel mladík od hliadky odísť, tá ale tvrdí, že zakročila, pretože si muž odmietol nasadiť rúško a bol vulgárny.

"Väčšina skontrolovaných si rúško nasadila, jeden z nich ale výzvy odmietol a na adresu vládnych opatrení sa vulgárne vyjadroval," povedala Jitka Soukupová, hovorkyňa mestského úradu Beroun.

Na sociálnych sieťach sú tisíce komentárov, mnoho z nich konanie hliadky odsudzuje. Mestský úrad se ale za strážnikov postavil.

"V súlade so zákonom použili strážnici hmaty a chvaty k upokojeniu agresivity dotyčného," povedala Jitka Soukupová, hovorkyňa mestského úradu Beroun.

Nedávno mal problémy kvôli arogancii voči policajtom aj vodič MHD na Slovensku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy