Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Slovák, ktorý figuroval v dokumente v Sieti sa postavil pred súd. Utiekli ste hrobárovi z lopaty, vraví sudca
Zdielať na

Slovák, ktorý figuroval v dokumente v Sieti sa postavil pred súd. Utiekli ste hrobárovi z lopaty, vraví sudca

PRAHA / Dva podmienečné tresty uložil pražský súd Slovákovi za to, že lákal na sociálnych sieťach dievčatá na sex. V jednom prípade ho nakrútil štáb dokumentu V Sieti, ktorý mal u našich susedov v Česku veľký ohlas. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

"Naozaj som zvažoval, že Vás za to zavriem"To sú slová sudcu Romana Podlešáka na adresu Slováka Ivana H. Práve odôvodňuje rozsudok dvoch podmienok, ktoré dostal za tri sexuálne útoky na 12-ročné dievčatá. "U mňa ste, ľudovo povedané, utiekli hrobárovi z lopaty," dodal Podlešák.

Slovák podľa rozsudku ponúkal 12-ročnej dievčine, ktorú poznal, za sex 2 000 českých korún. Inú chcel donútiť k sexu po sociálnej sieti, ale dievča sa zverila rodičom a tí kontakovali políciu.

Slovák taktiež figuroval v dokumente V sieti, kde ho kamery natočili ako spolu s priateľkou dohovárajú sex v troch s dievčaťom herečkou, ktorá im niekoľkokrát zopakovala, že má ešte len dvanásť. "A tebe nevadí, že mám len dvanásť?," pýta sa herečka priateľky Podlešáka. "Vôbec nie," odpovedá.

"Bol odsúdený a dokonca bol vyhostený na Slovensko," povedal pre TV JOJ režisér Vít Klusák.

Slovák sa chytil do siete dokumentaristov. Tri plnoleté herečky, predstierajúce 12-ročné dievčatá vo svojich izbách, si založili účty na sociálnych sieťach.  Behom pár hodín ich začalo bombardovať niekoľko tisíc mužov.

"Došlo k vydieraniu, vyhrážaniu, často sa usilovali k nesmierne tvrdým spôsobom dostať tam, kde ich potrebujú mať," objasnil režisér Klusák.

Jedným z nich je práve Ivan H. rozsudok je zatiaľ neprávoplatný. Do siete sa chytil ešte jeden Slovák, čašník pôsobiaci v zahraničí, ten sa do dokumentu nedostal. "Dokopy sa jedná o 52 chlapov, ktorí majú teraz problémy s políciou," uzavrek Klusák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy