Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri brehu rieky spadol do vody a už sa nevynoril. S kamarátom popíjali alkohol
Zdielať na

Pri brehu rieky spadol do vody a už sa nevynoril. S kamarátom popíjali alkohol

NITRA / Popíjanie pri rieke sa mu stalo osudným. 35 ročný muž z Bošian sa pošmykol a spadol do rieky Nitra. Jeho kamarát mu už pomôcť nedokázal. Zmizol pod hladinou a odvtedy ho niet. V nedeľu, 14.februára, po ňom pátrali policajti aj hasiči.

Muži na brehu rieky Nitra popíjali. Zrazu sa jednému z nich pošmyklo a skončil v rieke. "Počul som krik, začal kričať pomoc, pomoc," opísal situáciu chvíľu predtým ako išiel na pomoc jeden z obyvateľov obce. Muž neváhal a utekal na miesto, odkiaľ sa volanie o pomoc ozývalo. Na brehu našiel ležať muža.

"Tak som sa spýtal, čo mu je a on,že Lacko padol do vody. Chcel skočiť do vody za svojim kamarátom," vysvetľuje čo sa dialo obyvateľ obce. Mal čo robiť, aby muž pod vplyvom alkoholu neskočil za svojim kamarátom. Presnú časovú os udalostí opísal tak, že kamarát padol do vody aj s fľaškou. "Oni si kúpili fľašku a pili," povedal okoloidúci, ktorý im išiel na pomoc. Muž, ktorý spadol do studenej vody, sa už nevynoril. Začali po ňom pátrať policajti aj hasiči. "Polícia pátra po 35 ročnom mužovi, ktorý mal spadnúť do rieky Nitra," informoval Pavol Kudlička, hovorca krajského policajného riaditeľstva. "Až skončil opodiaľ, tam sa robí taký vodný valec, to neprežijete," vyjadril sa obyvateľ obce. Policajti pátrali nielen z brehu, ale aj z vodnej hladiny. "Zo skúsenosti sa hovorí, že telo sa vyplaví za 7 dní, môže sa stať, že ho vyplaví aj teraz," povedal Ladislav Macho, veliteľ zásahu. Dôkladne prezreli asi desať kilometrový úsek rieky, ale muža nenašli. V pátraní budú pokračovať v najbližších dňoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy