Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Brutálna vražda a pokus o vraždu: Útočník dobodal priateľku 25-ranami. Jej matka napadnutie neprežila
Zdielať na

Brutálna vražda a pokus o vraždu: Útočník dobodal priateľku 25-ranami. Jej matka napadnutie neprežila

PRAHA / Mimoriadne brutálna vražda a pokus o vraždu. Takýmto prípadom sa zaoberal krajský súd v Prahe. Útočník svoju slovenskú partnerku dobodal 25-timi ranami nožom. Žena útok prežila, ale jej matku zabil na mieste.

"Celé to tu uzatvorili. Prišlo naozaj dosť policajtov a lietal tu vrtuľník do pol jednej v noci," opísal udalosť svedok vraždy.

Bol začiatok prázdnin. Ľudia ich videli spolu na hodoch, kde sa držali za ruky. V pooludní ale prišiel nepochopiteľný skrat. "Bolo to príšerné. V tej tme, keď som ju videl celú do krvi... Na lavej paži mala hlbokú reznú ranu, asi 10 cm. Bola bodnutá do krku na druhej ruke som videl nejaké menšie rany, vraveli mi, že má prepichnutú bradu až do krku," dodal svedok udalosti.

Jakub Truhlář 25-krát bodol nožom slovenskú priateľku, tá len zázrakom prežila, jej mamička ale šiestich hlbokým ranám do srdca počas niekoľkých minút podľahla.

Pred súdom znalci potvrdili, že Truhlář bol opitý a sfetovaný pervitínom."Bolo zistené škodlivé užívanie alkoholu bez rozvinutej závislosti ale závislosť bola rozvinutá na návykových látkach," povedala súdna znalkyňa Dana Dufková. Podľa súdneho znalca Josefa Pavláta je výhliadka Truhlářovej resocializácie "špatná."

V záverečnej reči Truhlář všetko ľutoval, na útok si ale vraj nepamätal. Obžalovaný Jakub sa k činu priznal, sudkyňa to brala ako poľahčujúcu okolnosť a využila mesiac starú zákonnú normu. Nemusela tak pozývať svedkov a hneď rozhodnúť. "Obžalovaný je vinný a odsudzuje sa k trestnu odňatia slobody na 15 rokov a 6 mesiacov nepodmienečne,"  vyhlásila v záverečnej reči v súdnej sieni sudkyňa Iva Říhová.

To či sa celý prípad dostane na Najvyšší súd v Česku ešte nie je rozhodnuté. Obe strany si nechali ešte lehotu na prípadné odvolanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy