Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Úmyselne známeho zrazil a dobodal, bol pod vplyvom drog
Zdielať na

Úmyselne známeho zrazil a dobodal, bol pod vplyvom drog

Archívna reportáž: Nehoda na obchvate vo Svidníku

VSETÍNSKO / V utorok, 17.novembra, vo Vsetínsku vodič úmyselne zrazil cyklistu. Muž cyklistu prenasledoval po slovnom konflikte. Cyklista nehodu neprežil.

Po útoku bol obvinený z vraždy štyridsaťpäťročný muž, ktorý v utorok ráno, krátko pred ôsmou hodinou v Hošťálkovy na Vsetínsku úmyselne zrazil tridsaťšesťročného cyklistu. Vodič cyklistu poznal. Útočník potom zrazeného muža fyzicky napadol a znovu ho úmyselne zrazil autom. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia zistila, že v čase útoku bol muž pod vplyvom pervitínu.

Cyklista útok neprežil. Útočníkovi hrozí až dvadsaťročné väzenie, uviedla krajská policajná hovorkyňa Lenka Javorková. Tragédia sa stala v utorok krátko pred 08:00 neďaleko strede obce. "Štyridsaťpäťročný muž vyšiel svojím vozidlom Citroën Berlingo za svojím známym, ktorý išiel na bicykli po Hošťálkovy v smere na Ratibor. Muž sa rozhodol za ním ísť z dôvodu predchádzajúceho slovného konfliktu. Keď muža na bicykli dostihol, úmyselne do neho narazil, pričom poškodený spadol na zem. Vodič vystúpil z auta, pristúpil k ležiacemu mužovi a niekoľkokrát ho udrel do tváre a hlavy a následne ho nožom prineseným z auta bodol. Potom sa vrátil späť do auta, s ktorým sa proti ležiacemu mužovi rozbehol. Muž zostal ležať zakliesnený pod vozidlom , "uviedla Javorková.

Útočník z miesta činu utiekol. "Na miesto vyšlo niekoľko policajných hliadok, vsetínškí kriminalisti a následne aj krajský kriminalistický výjazd, povolaný bol aj policajný vrtuľník. Rozbehla sa rozsiahla pátracia akcia po vodičovi vozidla, ktorého opis uviedli svedkovia udalosti. Pátranie po mužovi sme nechali vyhlásiť aj v miestnom rozhlase i rozhlase priľahlých obcí, "uviedla hovorkyňa. 

Útočníka policajti vypátrali a zadržali aj zásluhou miestnych obyvateľov. Muž sa mal počas pátracej akcie maskovať. "Vyzul si topánky a vyzliekol svoje oblečenie, ktoré schoval pod kameň do rieky a potom ukradol zo šnúry na bielizeň vonku pri domčeku oblečenie, do ktorého sa obliekol. Oblečenie útočníka policajti pri následnom pátraní koryta rieky našli. Zadržaný muž bol v čase spáchania skutku pod vplyvom drog, konkrétne pervitínu," doplnila Javorková.

Vyšetrovateľ dnes zadržaného muža obvinil z vraždy. V prípade dokázania viny a odsúdení mu za ňu hrozí až dvadsaťročné väzenie. Muž bol podľa zistení polície v minulosti za násilnú trestnú činnosť už trestaný. Vyšetrovateľ podľa hovorkyne ešte dnes podá prokurátorovi podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy